- YIKAMA (akan soğuk suyun altında, gerekirse sebze ve meyveleri fırçalayarak yıkama)
- Kabuk Soyma
- Isıl işlemler (haşlama, pişirme, pastörizasyon, sterilizasyon)
- Organik Tarım Ürünlerini tercih ederek, hem sağlığımızı koruyup hemde bu ürünleri yetiştirenleri teşvik ederek organik ürünlerin çoğalmasını sağlayabiliriz.
- İyi Tarım uygulamaları Sertifikası olan ürünleri tercih etmek. Alışveriş yaptığımız yerlerden bu ürünleri talep etmek.
Kullandığımız ürünlerin içeriğindeki zehirli maddelerden iyi bir etiket okuyucusu olarak kaçınma,küçük bir çaba ile olumlu sonuçlar alma girişimi
9 Nisan 2013 Salı
Pestisitler den Korunma Yolları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder